Mediation

Mediation

30 april 2019
 Categorieën: Familie- en scheidingsadvocaten, Blog


Mediation

Lang geleden zijn jullie verliefd geworden, als een blok voor elkaar gevallen... Wellicht was het wel liefde op het eerste gezicht. Jullie hebben samen hele mooie tijden beleeft en jullie hebben zelfs "ja" tegen elkaar gezegd, maar nu is er helaas een kink in de kabel gekomen en kunnen jullie niet meer samen verder. Dit is erg vervelend, maar het zou natuurlijk fijn zijn als jullie dit laatste stukje van jullie relatie ook samen goed af kunnen wikkelen.

Mediator zoeken

Mediation is in nagenoeg elke woonplaats mogelijk, dus vast ook bij jullie. Het is belangrijk dat jullie een mediator krijgen waar jullie een goed gevoel bij hebben. Jullie moeten veel privé zaken met hem of haar bespreken, dus vertrouwen in deze persoon is erg belangrijk. Vraag dus eens in jouw omgeving bij vrienden of bekenden of zij wellicht goede of juist minder goede ervaringen met een mediator hebben. Als jullie een mediator op het oog hebben, kunnen jullie een kennismakingsafspraak maken om te beoordelen of dit de mediator is die jullie in de arm willen nemen om de scheiding samen met jullie te regelen. Voor een kennismakingsafspraak kunt u contact opnemen met TRC Advocaten.

Communicatie

De mediator zal in eerste instantie met jullie gezamenlijk in gesprek gaan over jullie situatie. Ook zal hij of zij een keer een gesprek met jullie individueel hebben. Daarna zijn de gesprekken weer gezamenlijk. De mediator heeft geen geheimen voor een van jullie beiden. Dus mocht jij de mediator bijvoorbeeld opbellen met een vraag of verzoek, dan zal hij of zij dit ook terugkoppelen naar jouw ex-partner. Doordat jullie op deze manier allebei op de hoogte zijn van alle zaken, is de kans groter dat jullie alles goed af kunnen wikkelen.

Hoe werkt mediation?

Als de mediator goed op de hoogte is van jullie situatie zal hij of zij samen met jullie aan de slag gaan om de scheiding zo snel en vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. In een aantal sessies worden alle belangrijke zaken doorgenomen met jullie. Je kunt dan denken aan de financiële zaken, verdeling van de spullen, ouderschapsplan etc. Om dit allemaal te kunnen regelen, krijgen jullie ook steeds een soort van huiswerk mee. Zo moeten jullie bijvoorbeeld alle financiële stukken bij elkaar zoeken, samen een lijst opstellen van de spullen die verdeeld moeten worden en hoe jullie die wellicht zouden willen verdelen, etc. Jullie kunnen een aantal dingen samen beslissen, maar als jullie bijvoorbeeld niet uit de verdeling van de spullen komen, dan kan de mediator jullie hierin adviseren. Op deze manier komen jullie stap voor stap verder, tijdens elke sessie worden er zaken afgestemd en besloten. Na een aantal sessies zijn jullie zo ver dat de scheiding aangevraagd kan worden.

Succes met het vinden dan de juiste mediator en hopelijk kunnen jullie de scheiding dan op een goede manier regelen. Sterkte!

Over ons
Scheiden met de hulp van een advocaat

Hallo ik ben Annemieke en via deze weg wil ik graag mijn ervaring delen met jullie over mijn echtscheiding en alles wat er bij kwam kijken. Ik neem jullie in mijn blog mee in mijn zoektocht naar manieren om mijn echtscheiding vlot te laten verlopen. Daarnaast vertel ik over de scheidingsweg die voor zowel mij en mijn (ex) man als voor de kinderen aanvaardbaar is. Omwille van het feit dat wij over verschillende zaken van mening verschilden, hebben we besloten beroep te doen op de diensten van een advocaat gespecialiseerd in familie- en echtscheidingsrecht. Hierna kan je volgen hoe alles in zijn werk ging en wat het uiteindelijke resultaat was. Veel leesplezier.

Zoeken
Archief
Recente artikelen